شنبه ۲۷ آذر ۰۰ ۱۵:۴۷ ۱۵ بازديد
براي ازدواج جذب افرادي ميشويم كه شبيه والدينمان هستند؟
يك روانشناس با بيان اينكه افراد ناهوشيارانه رابطه و رفتار والدين خود را دروني كرده و تمام انتخابهايشان نيز تحت تاثير رفتار والدين است، گفت: ارتباطات اوليهاي كه با والدين و يا مراقبين اوليه خود داشتهايم، ميزان عشق دريافتي، محروميت از عشق و احساس ايمني كه در ارتباطات خود دريافت كردهايم، همگي در اينكه جذب چه افرادي براي ازدواج ميشويم موثر است. به طوري كه «جان گاتمن» (روانشناس) معتقد است كه ما دقيقا جذب افرادي ميشويم كه كپي اوليهاي از رابطه ما با والدينمان را تداعي ميكنند.
دكتر مژگان ناقل در گفتوگو با ايسنا، اظهار كرد: ميتوان گفت اينكه افراد جذب كساني براي ازدواج ميشوند كه شبيه به والدينشان هستند؛ طبيعي و اغلب اوقات به شكل ناخودآگاه رخ ميدهد. بعضا افرادي كه والدينشان مشكلات شخصيتي داشتهاند نيز جذب افرادي براي ازدواج ميشوند كه آنها نيز دچار همان مشكلات شخصيتي هستند، به طوري كه گويي مغز ما شرطي شده و به سمت انتخابهايي ميرود كه اين انتخابها بازتاب دهنده ارتباطات اوليه ما باشد.
وي با بيان اينكه نوع رفتار و محبت دريافت شده از سوي مراقبين اوليه به ويژه مادر در دو سال اول زندگي بر روي انتخابهاي ما اثر ميگذارد، تصريح كرد: گويي ما نسبت به اين شرايط ناخودآگاه شرطي شده و فردي را براي ازدواج انتخاب ميكنيم كه احساسات تجربه شده در دوران كودكيمان را باز نمايي كند به طوري كه حتي اگر ويژگيهاي والدين ما در دروان كودكي برايمان ناخوشايند هم بوده باشد، اما ما آنها را به طور ناخودآگاه جذب كرده و افرادي را براي ازدواج انتخاب مي كنيم كه همان صفات ناخوشايند والدينمان را دارند.
به گفته اين روانشناس، ارتباطات اوليه ما با والدين، نوع ارتباط ما در بزرگسالي را مشخص ميكند و از اين رو اگر دلبستگي ايمني را در كودكي تجربه كرده باشيم ممكن است براي ازدواج نيز جذب فردي شويم كه اين دلبستگي ايمن را تقويت كند و يا دلبستگي نا ايمن دروني شده مان را بيشتر كند.
ناقل با ذكر مثالي ادامه داد: از اين رو براي مثال فردي كه دلبستگي نا ايمن اضطرابي است ممكن است وارد رابطهاي شود كه طرف مقابل نيز مانند والدينش به طور منظم به اضطرابهاي او پاسخ نميهند و او مجبور است به دنبال گرفتن ايمني از طرف مقابل خود شود.
اين روانشناس معتقد است كه بايد سعي كنيم تلهها، زخمها و عقدههايي كه از دوران كودكي در ارتباط با والدين خود تجربه كرده و بر روي روان ما اثر گذاشته است را شناسايي كرده و اجازه ندهيم اين تلهها در انتخابها و روابط جاري ما اثر بگذارند.
وي با تاكيد بر اينكه مهم است هر فردي در ابتدا نسبت به هويت خود آگاهي و شناخت پيدا كند، به افراد در آستانه ازدواج توصيه كرد: طبيعتا بايد يادمان باشد تمام روابط ما از دوران كودكي تا بزرگسالي و به ويژه روابط ما با والدين خود بيشتر از آنچه فكر ميكنيم در روان ما حك شده است و بر روي رفتارهاي حال حاضر ما اثر ميگذارد. از اين رو بايد سعي كنيم تلهها و زخمهاي زندگي خود را شناخته و با مديريت آنها از اثراتشان بر روي انتخابهايمان بكاهيم.
10 ویژگی مهم در افراد کاریزماتیک کدامند؟
اعتماد به نفس
اولین و مهم ترین ویژگی در افراد کاریزماتیک داشتن اعتماد به نفس است. آنها به هرآنچه که هستند و هرچه انجام می دهند کاملا اعتماد دارند و خودشان را پذیرفته اند. این افراد بدون نمایش دادن و بدون تلاش برایوانمود کردنبه داشتن اعتماد به نفس، این ویژگی را دارند. ابتدای شروع داشتن این ویژگی در افراد از شناخت خود، شناخت مهارت ها و پذیرفتن آنها است.
حضور
این ویژگی نیز یکی از مهم ترین ویژگی های این نوع شخصیت هاست و تقریبا به اعتماد به نفس نزدیک است. این افراد واقعا با دیگران همراهی می کنند و کاملا به آنها توجه می کنند. در صورتی که فردی، فقط حضور داشته باشد اما توجهی به صحبتن های طرف مقابلش نداشته باشد، در بین افراد فردی مغرور و خود نما تلقی می شود.