جايگاه ساز دف مجالس عروسي نيست
ابراهيم مرادي نوازنده دف و سرپرست گروه كوبهاي نوازان «مستان» ضمن ارائه نقطه نظرات خود درباره كمتوجهي برخي هنرمندان نسبت به در نظر نگرفتن جايگاه ارزشمند ساز دف طي سالهاي اخير و تازهترين فعاليتهاي خود در عرصه موسيقي گفت: بنده از جمله نوازندگاني هستم كه طي سالهاي اخير نهايت تلاشم را انجام دادهام تا بتوانم […]
ابراهيم مرادي نوازنده دف و سرپرست گروه كوبهاي نوازان «مستان» ضمن ارائه نقطه نظرات خود درباره كمتوجهي برخي هنرمندان نسبت به در نظر نگرفتن جايگاه ارزشمند ساز دف طي سالهاي اخير و تازهترين فعاليتهاي خود در عرصه موسيقي گفت: بنده از جمله نوازندگاني هستم كه طي سالهاي اخير نهايت تلاشم را انجام دادهام تا بتوانم به سهم خود معرفي درستي از ساز دف به عموم مخاطبان داشته باشم. اما متاسفانه در برخي موارد شاهد اين هستم كه جايگاه و موقعيت اين ساز ارزشمند به جاي بدي كشيده شده كه متاسفانه در شأن اين ساز نيست.
وي افزود: به تازگي در جريان برگزاري برخي از مجالس عروسي مشاهده كردهام كه ساز دف در سبكترين و بدترين شكل ممكن خود حكم ساقدوش عروس را پيدا كرده و برخي از نوازندگانش كه اطلاعات چنداني هم از جايگاه اين ساز عرفاني ندارند، دست به حركاتي ميزنند كه اصلاً زيبنده جايگاهش نيست. شرايطي كه واقعاً كار به جاهاي باريك كشانده و فضايي را ايجاد كرده كه برخي از مخاطبان و شنوندگان تصور كنند مقام و منزلت ساز ارزشمندي چون دف، فقط براي مجالس شادي و عروسي كاربرد دارد. در حالي كه اگر كمي دقت بيشتري داشته باشيم ميتوانيم از ابزار و ادوات ديگري براي مجالس عروسي استفاده كنيم.
مرادي بيان كرد: من اميدوارم فضاي فعلي، به واسطه حضور هنرمندان ارزندهاي در حوزه دفنوازي مشغول به فعاليت هستند تغيير كند و ما شاهد ارتقاي جايگاه اين ساز در موسيقي كشورمان شويم. چارچوبي هدفمند و داراي اعتبار كه در اين سالها فقط و فقط به جهت تلاش و كوشش هنرمندان واقعي اين عرصه توانسته به حيات خود ادامه دهد.
اين نوازنده در تشريح تازهترين فعاليتهاي خود در حوزه موسيقي گفت: مشغول تدارك و توليد دو نماهنگ با محوريت ساز دف هستم كه ميتواند در ژانر موسيقي عرفاني مورد توجه قرار گيرد. محتوايي كه به اعتقاد خودم ميتواند معرفي درستي از ساز دف براي علاقهمندان موسيقي داشته باشد. علاوه بر اينها در حال برنامهريزي براي برگزاري كنسرتهايي در تهران و شهرهاي ديگر هستم كه اميدوارم شرايط برگزاري آن با آغاز سال آينده فراهم شود.
ابراهيم مرادي از جمله هنرمنداني است كه نوازندگي دف را نزد پدر و برادرانش در سنندج آغاز كرد. وي تا كنون در جشنوارههاي مختلف هنري از جمله «ذكر و ذاكرين»، «موسيقي فجر»، «موسيقي جوان»، «دف نواي رحمت» به عنوان شركت كننده حضور داشته است.
اين هنرمند همچنين تنظيم كننده قطعات دف در گروه «اخوان» به سرپرستي منصور مرادي و گروه «نواي رحمت» به سرپرستي استاد مسعود مرادي نيز بوده و در سال ۱۳۹۶ گروه كوبهاي نوازان «مستان» را در تهران تشكيل داده و در چارچوب حضور در اين گروه تاكنون به صورت حرفهاي به فعاليتهاي خود ادامه ميدهد. مرادي در سال ۱۳۹۷ نيز «كتاب دف در مكتب خانقاه» را نوشته و در اختيار علاقمندان به اين ساز قرار داده است.