طرز تهيه كوكو مرغ به سبك شماليها به عنوان شام عروسي
كوكوي مرغ يكي از انواع كوكوهاي پر طرفدار ايراني است كه ميتوانيد از آن به عنوان يك شام يا ناهار فوري استفاده كنيد از اين كوكو گيلانيها به عنوان شام عروسي نيز استفاده ميكنند.
به گزارش مشهد فوري، كوكوي مرغ يكي از انواع كوكوهاي پر طرفدار ايراني است كه ميتوانيد از آن به عنوان يك شام يا ناهار فوري استفاده كنيد از اين كوكو گيلانيها به عنوان شام عروسي نيز استفاده ميكنند.
كوكو مرغ شمالي يا «چغترمه بادكوبهاي» يكي از محبوب ترين غذاهاي محلي مراسم عروسي در گيلان است و اتفاقا از آن دست غذاهايي است كه هيچ كس به عنوان شام عروسي يا مهماني در كنار ساير غذاها دست رد به سينه آن نميزند. صبح روز عروسي هم مادر عروس همراه با يك صبحانه مفصل يك ديس پر كوكو مرغ بادكوبهاي را هم به خانه عروس و داماد ميفرستد.
مواد لازم براي تهيه كوكو مرغ شمالي
تخم مرغ:6 عدد سينه مرغ:½ يك سينه بزرگ و بدون پوست قارچ: يك بسته بزرگ هويج: يك عدد بزرگ سيب زميني: 1 عدد كوچك نخودفرنگي پخته: ½ پيمانه پياز: 2 عدد بزرگ سير: 2 حبه رنده شده و 1 حبه درسته براي پختن مرغ ماست چكيده يا يوناني:2 قاشق غذاخوري نمك، فلفل سياه، زردچوبه، پودر سير و پودر كاري: به ميزان لازم پودر فلفل قرمز: به مقدار دلخواه زعفران دم كرده: به مقدار دلخواه بيكينگ پودر: ½ قاشق غذاخوري روغن مايع: به مقدار لازم
مرحله اول
ابتدا سينه مرغ پوست بكنيد و آن را بشوريد و با مقداري زردچوبه، يك عدد پياز و يك حبه سير بپزيد. يك عدد سيب زميني و يك عدد هويج را هم بپزيد. بعد از اين كه مرغ كاملا پخت آن را ريش ريش كنيد.
مرغ
مرحله دوم
يك عدد پياز بزرگ را بشوريد پوست بكنيد و آن را با رنده درشت رنده كنيد و به مرغ ريش ريش شده اضافه كنيد.دو حبه سير رنده شده را هم به مواد مرغ اضافه كنيد و خوب با هم مخلوط كنيد و ورز دهيد. براي درست كردن كوكوي مرغ ميتوانيد مرغ پخته را به جاي اينكه ريش ريش كردنيد چرخ كنيد ولي شيوه سنتي آن مرغ ريش ريش در كوكو است.
مرحله سوم
سيب زميني و هويج پخته را كه قبلا پخته بوديد هم با رنده درشت رنده كرده و به مواد مرغ اضافه كنيد. مقداري نخود فرنگي بپزيد و به آن اضافه كنيد.
مرحله چهارم
اين كوكوي گيلاني به كوكوي مرغ و قارچ هم مشهور است. قارچها شسته و آن ها را ريز خرد كنيد و در تابهاي با كمي كره يا روغن تفت دهيد. اجازه دهيد آب قارچ خشك شود. بعد از اينكه آب قارچ خشك شد به مواد مرغ اضافه كنيد و خوب هم بزنيد.
مرحله پنجم
در يك ظرف تخم مرغهاي را كه به دماي محيط رسيدهاند را بشكنيد و با چنگال يا همزن دستي هم بزنيد. بيكينگ پودر، زعفران دم كرده و 2 قاشق ماست چكيده را به تخم مرغهاي زده شده اضافه كنيد و خوب هم بزنيدتا با يكديگر خوب مخلوط شوند.
تخم مرغ
مرحله ششم
تخم مرغ هايي كه مزه دار كرده ايد را به موادي كه از قبل آماده كرده بوديد اضافه كنيد. نمك، فلفل سياه، زردچوبه، پودر سير، پودر كاري، پودر فلفل قرمز را هم اضافه كنيد و تمام مواد را خوب با هم مخلوط كنيد. 10 دقيقه صبر كنيد تا مايه كوكو استراحت كند.
مرحله هفتم
در يك ماهيتابه تفلون مقداري روغن را داغ كنيد و مقداري از مايه كوكو را درون قالب بريزيد و با يك قاشق روي كوكو را صاف كنيد و بگذاريد كامل دو طرف كوكو سرخ شود.
اگر نميخواهيد كه از قالب استفاده كنيد ميتوانيد تمام مايه كوكو را در ماهيتابه بريزيد و وقتي يك طرف مايه كوكو سرخ شد مايه را برگردانيد و سمت ديگر را هم سرخ كنيد و سپس كوكو به شكل و اندازه دلخواه برش بزنيد.
كوكو آماده ميل كردن است شما ميتوانيد اين كوكو را همرا با گوجه پياز و خيارشور سرو كنيد.
موسیقی شمالی
موسیقی سنتی مازندران در دو نوع آوازی یا کلامی و سازی یا بدون کلام است.فایده اصلی یادگیری موسیقی برای کودکان
موسیقی آوازی
موسیقی آوازی مازندران را میتوان به سه دستهٔ اصلی تغزلی، حماسی و آیینی تقسیم کرد:
در کنار این، شبهمقامهای آوازی و ریزمقامهایی مانند کیجاجانها و لالاییها کلیات موسیقی آوازی این منطقه را تشکیل میدهند.